Werkwijze

IMG_7164
Met deze trouwambtenaar/ceremoniespreker kunnen jullie een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek om mijn werkwijze te bespreken.

In dit gesprek probeer ik antwoord te geven op al jullie vragen. Ik hoor graag wat jullie verwachtingen, wensen en ideeën zijn met betrekking tot jullie huwelijksceremonie. Het is belangrijk om goed te weten wat we van elkaar kunnen verwachten en of ik een aanvulling kan zijn in het officiële gedeelte wat hoort bij jullie droom, de “mooiste dag” van je leven.

Als het klikt, dan plannen we een vervolggesprek. Dan ga ik in op jullie persoonlijke verhaal en nemen we uitgebreid de details door, zoals jullie wensen en wat er mogelijk gemaakt kan worden.

Zo plannen we samen jullie trouwceremonie tot een prachtig geheel! Mochten jullie toegesproken worden in een andere taal naast het Nederlands dat kan dit in het Engels, Duits, Frans of Spaans. Niks is mij te gek, ik ga gewoon extra op taalles!

Op basis van alles wat jullie hebben verteld, maak ik een toespraak. Omdat ik jullie dan twee keer heb gezien en wij elkaar uitgebreid hebben gesproken, kan ik deze helemaal voor jullie op maat maken. Tijdens de ceremonie vertel ik jullie verhaal graag aan jullie familie en vrienden, op de manier die bij jullie past.

Stijlvol, gezellig, luchtig of serieus?

Kinderen horen erbij!

Kinderen kunnen een hele bijzondere rol vervullen; de trouwringen aandragen, een eigen akte tekenen of in het trouwboekje hun naam zetten, Het verhaal voorlezen “Raad eens hoeveel ik van je hou”, hun naam schrijven in het trouwboekje, een kaars aan steken ter na geachtenis of ter vering of met de hamer slaan….

2015-04 Maurice en Amanda 910 - versie 2  IMG_5622

Wensen zijn er om vervuld te worden en ik wil hier als trouwambtenaar graag in mee gaan op jullie huwelijksdag. Mochten jullie willen dat ik in een andere taal iets zeg of een gedicht voordraag; iemand verras die jullie extra aan het hart staat of aandacht schenken op welke manier dan ook aan mensen die er niet (meer) bij kunnen zijn.
Samen nemen we alles door, alle wensen die jullie hebben maken we bespreekbaar en daar maak ik een passende toespraak van, een aanpassing kan altijd tot en met op jullie “grote” dag!

Er is plaats voor alle aspecten uit jullie leven en voor alle emoties die daarbij horen. Vrolijkheid, spontaniteit, maar natuurlijk ook ernst en ontroering maken iedere huwelijksvoltrekking weer uniek. Dat maakt mijn werkwijze in mijn liefdevolle werk zo bijzonder!